AV Vriendschap Voorop

 

Hieronder staat het huishoudelijk reglement van Vriendschap Voorop. De regels in het reglement zijn ervoor om de trainingen zo prettig mogelijk te laten verlopen. Wij vragen u dan ook om, voordat u met een cursus begint, dit reglement goed door te lezen en te onder tekenen. Als onderstaande regels in een bepaalde situatie niet van toepassing zijn, dan zal u de aanwijzingen van (de instructeurs van) Vriendschap Voorop moeten opvolgen.

 Algemeen

üVoor vragen, opmerkingen of suggesties kunt u altijd bij uw instructeur terecht.

üParkeren van auto’s dient te geschieden aan de IJpelareweg, niet in het bos. Parkeer uw auto op z’n manier dat iedereen zijn auto kwijt kan.

üHoudt uw hond altijd aan de riem. Denk aan het verkeer op de Ijpelareweg

üLaat uw hond voor de cursus goed uit. Poep- en plasongelukjes kunnen altijd gebeuren maar ruim ze wel op. Dit geldt voor zowel op het trainingsveld als daar buiten (op ons terrein)

üVoor alle reuen bezitters: laat uw reu niet overal op het terrein tegenaan plassen / markeren

üKinderen mogen aanwezig zijn tijdens de lessen zolang een volwassene toezicht houdt.

üDe minimale leeftijd van de geleider is 16 jaar

üLaat de honden op het trainingsveld niet met elkaar spelen.

üRoken, drinken en eten tijdens de training op het trainingsveld is niet toegestaan. Gebruik van uw telefoon is niet toegestaan

üHet trainen gaat ook door bij slecht weer!

üBehandel uw hond ten alle tijden eerlijk en ben consequent.

üHet regelmatig terugkerend uitvallen naar andere honden en agressief gedrag van honden tijdens de trainingen leidt tot uitsluiting van de cursus.

 Aansprakelijkheid

üDe deelname aan de cursus is voor uw eigen risico.

üU moet u ervan bewust zijn dat u aansprakelijk bent voor alle schade die uw hond aan anderen honden / mensen toebrengt.

üU moet een WA verzekering hebben afgesloten voor uw hond.

üVriendschap Voorop is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade die door uw zelf, gezinsleden of je hond wordt aangericht. Dit geldt zowel voor schade aan anderen als voor schade die de accommodatie is aangericht.

üAdviezen die de instructeurs van de hondenschool gegeven worden, kunnen niet leiden tot aansprakelijkheid van deze instructeurs voor de eventuele ongewenste gevolgen van de toepassing van deze adviezen. De eigenaar blijft ten allen tijde aansprakelijk voor de gevolgen van het gedrag of optreden van zijn hond.

üOmdat wij werken met levende wezens geven wij geen 100% garantie op het resultaat. Voor een goed resultaat is ook inzet van de eigenaar gewenst en niet alleen tijdens de cursus

Inschrijving en betaling

üEen cursus duurt 10 (aaneengesloten) cursusweken.

üU schrijft zich in voor een cursus, niet voor een het aantal lessen

üDe inschrijving voor de cursus is definitief als wij het inschrijfformulier en de betaling hebben ontvangen. Het cursusgeld dient voor de eerste cursusles te zijn betaald.

Gezondheid

üDe hond moet een geldig inentingsbewijs hebben van entingen die bij zijn leeftijd passen. Zorg er ook voor dat de hond geen vlooien en/of wormen heeft.

üIs uw hond of een van uw honden ziek door een besmettelijke aandoening, zoals kennelhoest, schurft of giardia (diarree), dan moet eerst het besmettingsgevaar geweken zijn, voordat u weer kunt trainen. Mocht u twijfelen, neem dan contact met ons op om te overleggen.

üLoopse teven worden niet uitgesloten van de trainingen en examen. De geleider van een loopse teef, dient de trainer hiervan op de hoogte te brengen. De geleider van de loopse teef zal op examen als laatste de individuele oefeningen doorlopen.

De lessen

üZorg dat u op tijd bent voor de les. Meld u af als u niet kunt komen. 

üGebruik tijdens de training een riem van circa 1,5 meter en een halsband.

üHet gebruik van een flex-rolriem is niet toegestaan.

üTijdens de cursus mag de hond los alleen op aanwijzing van de instructeur.

üBelonen en straffen kunt u in alle gradaties met uw stem.

üDe behendigheidstoestellen die er staan, mogen alleen gebruikt worden op aanwijzing van een instructeur. Het is niet toegestaan deze zelfstandig te gebruiken. Ook kinderen mogen er geen gebruik van maken.

üBij de behendigheidstraining wordt het parcours gezamenlijk opgebouwd en gezamenlijk afgebroken.

üBij sterke vermoedens van een aandoening zoals HD of ED kunnen wij een verklaring van de dierenarts vragen voordat u (weer) mee kunt doen aan de behendigheidstraining. Deze tekst past u aan door erop te klikken.