AV Vriendschap Voorop

 

OVER ONS

Africhtingsvereniging Vriendschap Voorop Tilburg is een hondensportvereniging, die is aangesloten bij de Nederlands Bond van Gebruikshondensportverenigingen (NBG)
 
De vereninging is in 1986 opgericht als IPO-Vereniging.
Per 23 April 2013 zijn wij gestart met het KNPV Programma op onze vereniging.
 
Binnen de KNPV zijn er een aantal certificaten waarvoor getraind kan worden, te weken PH1 (Politiehond 1), PH2 (Politiehond 2) of Objectbewakingshond.

Bij PH1, PH2 en objectbewakingshond zijn de volgende honden toegelaten voor de keuring: Herdershond (in al zijn variëteiten), Dobermann, Riesenschnauzer, Bouvier, Airedale Terriër, Rottweiler, Boxer en alle kruisingen tussen deze rassen. Het hoofdbestuur is bevoegd honden van andere rassen tot een keuring toe te laten. Pitbull terriërs en kruisingen daarvan zijn uitgesloten van keuringen. Bij de deze keuringen wordt de hond getoetst op een aantal appèloefeningen, een aantal zoek- en revieroefeningen en een aantal bijtoefeningen. Bij PH1 en PH2 wordt ook een zwemoefening getoetst.

Het trainen binnen de KNPV vraagt behoorlijk wat inzet. Een vereniging bestaat doorgaans uit een handvol leden, die samen proberen de honden klaar te stomen voor een keuring. Iedereen helpt elkaar. Daarnaast onderhoudt men samen het terrein en de kantine. Doorgaans staan mensen 3 per week in weer en wind voor elkaar klaar. Een hond is gemiddeld 3 jaar oud voor hij naar de keuring PH1 gaat.

Naast de actieve leden heeft AV Vriendschap Voorop Tilburg ook cursisten die gehoorzaamheidstrainingen (Puppycursus, EEG, VEG en VEG+) volgen.Wij hebben een groot en een middelgroot oefenveld.

Verder is er bij ons op de vereniging van alles aanwezig om zowel IPO als KNPV te trainen. * Haag IPO * Schutting IPO * Vast verstek met deur IPO * Losse verstekken IPO * Kuil KNPV * Klimschutting KNPV * Haag KNPV * Stellaan KNPV * Zoek bos KNPV * Verlichting * Diversen speurweien